Devrimci Suriye Güçleri Medya Ofisi, 5. yılını dolduran çatışmalardan etkilenen Suriyeli çocukların unutulmaması için dikkat çekici bir sosyal medya kampanyası başlattı.

Kampanya için son dönemin en büyük fenomenlerinden biri haline gelen Pokemon GO’yu kullanan Devrimci Suriye Güçleri Medya Ofisi, herkesin ‘harıl harıl’ pokemon aramasına atıf yaptı. Kampanya için hazırlanarak Twitter ve Facebook üzerinden yayınlanan fotoğraflarda, ellerinde pokemon resimleri ile ‘Ben buradayım, gelip beni kurtarın’ yazısının yer aldığı kartonlar tutan çocuklar Suriyeli çocuklar vardı.

Suriye’nin farklı kentlerinde çekilen fotoğraflardaki çocuklardan birinin elindeki kartonda “Ben İdlib kırsalından Kafr Nebil, gelin ve beni kurtarın” bir diğerinde ise “Ben Kafr Zete, beni kurtarın” yazıları kullanıldı.

#PrayForSyria (Suriye için dua et) ve #PokemonInSyria (Pokemon Suriye’de) etiketinin kullanıldığı mesajlar, binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından da paylaşıldı.

POKEMON GO DEĞİL SURİYE GO, POKEMON DEĞİL KİTAP

Bu arada Danimarka’da yaşayan Suriyeli grafik tasarımcısı Saif Tahhan da ülkesinde yaşanan yıkımı dikkat çekmek için Pokemon GO’yu kullandı.

Suriye GO adı verilen ‘kurgu oyun’da Pokemon GO’da farklı olarak telefonun tutulduğu yerde pokemonlar değil; ev, kitap ya da ilkyardım malzemeleri görülüyor.

cn6odxnvyae35r9.jpg

cn6odxnwgaiv-gj.jpg

cn0bsloxeaaypkk.jpg

cn6nnqzvyaayhv0.jpg

cn6nob-uaaaamfo.jpg