Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Sözcüsü Salim el-Muslat, "Türkiye'deki kardeşlerimizi hedef alan terör saldırısını kınıyoruz. Suriye'de diktatörlüğün bittiği an Türkiye'de de terörün bittiğini göreceğiz çünkü rejim komşu ülkelere de terör ihraç ediyor" dedi. BM öncülüğünde tekrar başlatılan Cenevre'deki Suriye görüşmelerine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Muslat, Türkiye'nin özgürlük ve demokrasi için savaşan Suriye halkının yanında yer alarak büyük bedeller ödediğini, bu nedenle de Türkiye'ye ve komşu ülkelere minnettar olduklarını belirtti. Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunan Muslat, "Türkiye'deki kardeşlerimizi hedef alan terör saldırısını kınıyoruz.

Suriye'de diktatörlüğün bittiği an Türkiye'de de terörün bittiğini göreceğiz çünkü rejim komşu ülkelere de terör ihraç ediyor. Suriye'deki krize çözüm bulunursa tüm bölge güven ve istikrara kavuşacak" diye konuştu.

"BÖLÜNMÜŞ BİR SURİYE GÖRMEK İSTEMEYİZ"

Muslat, Suriye'deki iç savaşa çözüm bulmak için ülkenin federal bir yapıya geçişi fikriyle ilgili şunları söyledi: "Bu karar Suriye halkı tarafından verilmeli. Bizim için önemli olan Suriye'nin bütünlüğü, bölünmüş bir Suriye görmek istemeyiz, Suriye halkının da bunu kabul edeceğini zannetmiyorum." Suriye'de 6. yılına giren iç savaşın yıl dönümünde Suriye halkına seslenen Muslat, "Suriye halkı demokratik bir Suriye için ağır bedeller ödedi. Savaşın 6. yılına giriyoruz ve umarız bu yıl bütün Suriyeliler için farklı olur. Suriye'yi Suriye halkına teslim etme zamanı geldi. Savaşmak için buradayız ama silahlarla değil, konuşarak ve anlaşmaya varıncaya kadar konuşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"SURİYELİLER ÜLKELERİNE GERİ DÖNECEK"

Türkiye ve diğer komşu ülkelere Suriyeli sığınmacılara kapılarını açtığı için teşekkür eden Muslat, "Ülkelerinizdeki Suriyeliler misafir ve saldırılar durduğunda, kendilerini güvende hissettiklerinde ülkelerine geri dönecek" dedi.