Başkent Kopenhag'daki Yabancılar Polisi ofisinin önünde 15 Eylül'den beri aile birleşimi davaları bir türlü sonuçlanmadığı gerekçesiyle oturma eylemi gerçekleştiren Suriyelilerin sıkıntılarına dikkat çekmek isteyen bir grup birbirini öperek sığınmacılara destek verdi.
      
Suriyeli sığınmacıların sorunlarına farkındalık oluşturmak isteyen "Welcome to Denmark" grubu üyeleri, sığınmacıların yoğunlukta olduğu Nörrebro bölgesindeki Kızıl Meydan'da açtıkları dev pankartın altında toplanarak yoldan geçenlere sevdikleri kişiyi öpme çağrısında bulundu.
      
Basına açıklamada bulunan grup üyeleri, "Sizin için çok doğal olan sevdiklerinize sarılıp öpüşmeniz. iki haftadır Yabancılar Polisi önünde oturma eylemi gerçekleştiren 50 Suriyeli için lüksün de ötesinde bir durum. Her gün Esed'in varil bombalarının acaba bu kez kendi ailelerini hedef alıp almayacağını düşünüyorlar. Onlar Şam'da, Halep'te, Kobani'de Hama'da ve daha birçok Suriye kentinde yaşayan sevdiklerinin hayatlarından endişe ediyorlar" dedi.
      
Grup üyeleri yaptıkları açıklamalarının devamında Yabancılar Polisi'nin baktığı davaları çok ağır incelediğine vurgu yaparak,"Resmiyette 3 ila 5 ay arasında sonuçlanması gereken davalar bazıları için tam bir yıldır devam ediyor ve neredeyse hiç bir gelişme yok. Her geçen gün ailelerinden ayrı geçiyor. Danimarka mülteciler kanunu sanki savaştan kaçanlara yardım etmek yerine, onları kasıtlı olarak birbirinden ayırıyor. Savaştan kaçanları kollarımızı açarak karşılamalıyız. Bürokratik katı kurallarla değil" dedikten sonra toplanan kalabalığa "sevdiklerinizi öpün" çağrısı yaptı.
      
Grup üyeleri daha sonra yoldan geçenlere oturma eylemi yapan Suriyeliler ile ilgili bilgiler içeren broşürler dağıttıktan sonra olaysız biçimde dağıldı.