Suudi Arabistan İhbariye televizyonunun haberine göre, koalisyon güçlerinin, ülkenin güney sınırındaki Cazan bölgesi yakınında Suudi Arabistan'a sızmaya çalışan Salih yanlıları ve Husi militanlarını hedef alan saldırılarında ve ardından çıkan çatışmalarda 48 militan öldürüldü.

Haberde sınır bölgesinde militanlara yönelik operasyonların sürdüğü ifade edilirken, Husilerden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Söz konusu sınır bölgesinde Suudi Arabistan güçleri ile Husi unsurlar arasında sık sık çatışma yaşandığı belirtiliyor.

HİNDİSTAN'DAKİ ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR: ÖLÜ SAYISI 269’YA YÜKSELDİ

Öte yandan Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde üç haftadır devam eden şiddetli yağışların neden olduğu sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 296'ya çıktı.

Yetkililer, eyaletteki sellerde çok sayıda binanın çöktüğünü ve 296 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Eyalette binlerce kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yetkililerlerden ayrıntılı bilgi almak için afet bölgesini ziyaret etti. Tamin Nadu eyalet yönetimine 10 milyar rupi (150 milyon dolar) hibe edileceğini ifade eden Modi, eyalete daha önce de benzer miktarda maddi yardım yapıldığını hatırlattı.

Donanma gemisinde Eyalet Başbakanı Jayalalithaa ile bir araya gelen Modi, burada yaptığı basın açıklamasında, hükümetin Tamil Nadu halkının yanında olacağını dile getirdi.

Eyaletin başkenti Chennai'da bugün yağışlar sona ererken, şehrin sel suları altında kaldığı görüldü. Tamil Nadu'da yaklaşık 3 milyon kişinin içme suyu ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlara erişemediği belirtildi.

Selden etkilenen kentlerde güvenlik nedeniyle elektrik ihtiyacı da kesintisiz karşılanamıyor. Ordu ve Ulusal Afet Müdahale Kuvveti (NDRF) yetkilileri, eyalette 18 binden fazla kişiyi kurtarırken, askeri helikopterlerle gıda yardımında da bulunuldu.

Parlamentoda konuşan İçişleri Bakanı Rajnath Singh, Chennai'da tren seferlerinin durdurulduğu ifade ederken, komşu Andhra Pradeş eyaletinde de şiddetli yağışlar nedeniyle 54 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Havalimanı yetkilileri de kentteki havalimanının 6 Aralık'a kadar kapalı olacağını bildirdi. Hindistan Meteoroloji Ajansı'na göre, eyalette yağışlar birkaç gün daha sürecek.

Hindistan'da özellikle muson yağmurlarının etkili olduğu dönemde sel felaketlerinde çok sayıda kişi hayatını kaybediyor.

SCHULZ, AB'YE 1 MİLYON SIĞINMACININ DAĞITILABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Bu arada Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, AB üyesi ülkelerin işbirliği halinde birliğe üye ülkelere 1 milyon sığınmacının dağıtılabileceğini söyledi.

Hollanda'nın 1 Ocak 2016'da devralacağı AB dönem başkanlığı dolayısıyla Lahey'de temaslarda bulunan Schulz, Başbakan Mark Rutte ile görüştü.

Mülteci kriziyle ilgili konuşan Schulz, 28 üyeli 507 milyon nüfusa sahip AB'ye 1 milyon sığınmacının dağıtılabileceği düşüncesinde olduklarını ifade etti. Schulz, bunun gerçekleşebilmesinin üye ülkelerin işbirliğine bağlı olduğunu dile getirdi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise sığınmacılar konusunda yapılan anlaşmalara dikkati çekerek bu anlaşmaların gereklerini yerine getirmeyenlerin sorumlu tutulmasını istedi.

Sığınmacı akının önlenmesi gerektiğini gündeme getiren Rutte, 6 aylık süre zarfında pragmatik bir AB dönem başkanlığı yapmak istediklerini kaydetti.

Lahey'de meclis ve senato üyeleriyle de bir araya gelen Schulz, ardından Kral Willem Alexander tarafından kabul edildi.