Suudi Arabistan, Yemen sınırındaki Cazan bölgesinde, koalisyon güçlerine ait helikopterin düşmesi sonucu iki pilotun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ortak Güçler Komutanlığı'nın (Koalisyon güçleri) Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, "Pilotlar Ali bin Muhammed el-Karni ve Nasır bin Muhammed el-Harsi, ülke sınırlarını saldırgan isyancılardan koruma görevini yerine getirirken, Cazan bölgesinde, içinde bulundukları Apache tipi helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetti" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, helikopterin düşme sebebinin ise araştırıldığı belirtildi.

Koalisyon güçleri, Yemen'deki operasyonlara başlamasından bu yana ilk kez bir helikopterin düşmesini ve pilotlarının ölümünü açıkladı.

Öte yandan, Şii Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) bağlı El-Mesira kanalında yer alan haberde, koalisyon güçlerine ait Apache tipi helikopterin Yemen sınırında bulunan Cazan ilindeki El-Hube bölgesinde, Husiler tarafından atılan roketle düşürüldüğü ileri sürülmüştü.

Husiler, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" operasyonlarının başlamasından bu yana ilk olarak mayıs ayında koalisyon güçleri bünyesindeki Fas'a ait bir helikopteri düşürdüklerini açıklamış, pilotun naaşını da BM Özel Temsilcisi Cemal Bin Ömer'in aracılık yapması sonucu ülkesine teslim etmişti.

Suudi Arabistan'a ait Apache tipi bir helikopteri de 5 Ağustos'ta düşürdüklerini duyuran Husiler'in iddiasının aksine Suudi Arabistan helikopterin zorunlu iniş yaptığını bildirmişti.