Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı General Abdurraşit Dostum'un Sözcüsü Sultan Feyzi, Taliban lideri Molla Akhtar Muhammed Mansur ile Taliban'ın eski komutanlarından Molla Abdullah Serhadi arasında çatışma çıktığını ve Mansur'un ağır yaralandığı önü sürdü.

Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan Feyzi, Serhadi'nin, örgütün yeni seçilen lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'u Pakistan'ın Kuvetta şehrine yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Kaçlak bölgesindeki evine davet ettiğini, daha sonra burada iki lider arasında tartışma yaşandığını anlattı.

Feyzi, tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve olayda ev sahibi Molla Abdullah Serhadi dahil en az militanın öldüğünü, Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'un ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını iddia etti.

Olayın ardından Mansur'un sağlık durumu konusunda yeni bir bilgiye ulaşamadıklarını kaydeden Feyzi, Pakistan hükümeti ile henüz temas kurmadıklarını söyledi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise Feyzi'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'in öldüğünün açıklanmasının ardından 31 Temmuz'da Molla Ahtar Muhammed Mansur örgütün başına geçmiş ancak örgütün etkin komutanların bir kısmı Molla Mansur'un liderliğini kabul etmemişti.