Araştırmaya göre tabletler, yeni doğan bebeklerin beynini kitaplardan daha fazla uyarıyor. Son çalışma, daha önce bu konuda yapılan ve ekrana bakmanın çocukların sosyal becerilerine zarar vereceğini söyleyen araştırmalara tamamen zıt. Araştırmayı yürüten prof. Annette Karmiloff-Smith bebeklere, doğumdan itibaren tablet bilgisayar verilebileceğini öne sürüyor: “Bebeklerin sayfayı kaydırmayı, metin içinde gezinmeyi büyüklerden bile hızlı öğrenmesi şok edici. Kitaplar durağandır. Bebekleri kitaplarla gözlemlerken, bebeklerin en çok ilgilendikleri şeyin sayfalar çevrilirken çıkan ses olduğunu görürsünüz. O yaşta görsel sistemlerinin ilgisini çeken şey hareketlerdir.” Akademisyenler önce altı aylıktan 10 aylığa kadar olan küçük bir grup bebeğin, iPad’de gösterildiği taktirde 3 rakamını daha iyi tanıdığını tespit etti.  

Ekip şimdi de yüzlerce bebek ve küçük çocuktan oluşan daha geniş gruplar üzerinde çalışma yapıyor. Gruptaki bebeklerin bir kısmına doğumdan itibaren iPad kullanma fırsatı verilirken diğerlerine tablet kullanma izni verilmiyor.

ÖNCE AĞZINA SOKMAYA ÇALIŞACAK... 

Prof Karmiloff-Smith, bilgisayarla erkenden temas eden çocukların daha iyi bir gelişim gösterdiğine inanıyor: “Tabletin bir köşesini ağızlarına sokmaya çalışabilir, cihazı fiziksel olarak keşfetmeye çalışabilirler ama daha sonra tableti kullanmaya başlayacaklardır. Çocuk gelişimine dair bildiğimiz her şey bize, tablet bilgisayarların bebeklere ve çocuklara yasaklanmaması gerektiğini söylüyor.” (The Daily Mail)