İsrail polis sözcüsü Luba Samiri, yaptığı yazılı açıklamada, polis müdürü Bentzi Sao'nun, Kudüs'te taş ve molotofkokteylli atan Filistinlileri yakalamak için eğitimli 6 köpeğin polisler tarafından kullanılmasına karar verdiği belirtildi.

"Artan saldırı ve olayların önüne geçmeye çalışan polis güçlerinin, öldürücü olmayan araçlarla eylemcileri yakalamak için böyle bir yola başvuracağı" ifade edilen açıklamada, "Görevli polisler, saldırı girişiminde bulunacak kişiyi tespit ettikten sonra köpeğe yakalama talimatı verecek. Böylece saldırganı güvenli bir şekilde eylemi gerçekleştirmeden önce yakalamış olacak" denildi.

Samiri açıklamasında ayrıca, Kudüs'te gece saatlerinde bir Yahudi'nin evine havai fişek atıldığını ve bunun üzerine Kudüs'ün güneyindeki Beyt Safafa mahallesinde bir Filistinlinin göz altına alındığını aktardı.

İsrail hükümeti, taş atan Filistinlilerin keskin nişancılar tarafından vurulması talimatını vermesine rağmen bunun önüne geçememişti.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında bir süredir gerilim ve çatışma yaşanıyor. İsrailli sivil ve askerlerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında 57 kişi hayatını kaybetti.