Kapalı sıhhi tesisatın ve temiz suyun her yerde mevcut olmadığından yola çıkan Japon firması, yolculuk esnasında veya doğayla iç içe bir kamp yapıldığında ve benzeri durumlarda yıkanma ihtiyacını karşılamak için “taşınabilir duş” üretti. Japon firmasının “Hotaru” adı verdiği sistemin altında bulundurduğu plastik tabanı, 20 litre su alabiliyor. Kurulduğunda 1,8 metre yüksekliğe ulaşan “Hotaru”, kendisini çevreleyen branda ve duş başlığı sayesinde sayesinde kompakt bir duşakabine dönüşüyor.

Toplamda 32 kilogram ağırlığındaki duşakabin ayrıca, arabaya da monte edilip taşınabiliyor. Suyu ısıtmak ve duş başlığına suyu pompalamak için sistemin, aracın sigara çakmağı bölümüne takılı olması gerektiği belirtiliyor.

ho.jpg

“Hotaru”nun tabanında bulunan özel bir temizleme filtresi sayesinde 50 kere duş alınabileceği ve 568 litre tasarruf edilebileceği ifade ediliyor. Şirketin kurucusu Ryo Yamada sistemin sabun, şampuan ve pis suyu temizlediğini aktardı. Yamada, 2 ay kadar kullanılabilen filtrelerin, kirlendiğinde ise değiştirilmesi için duşakabinde bulunan uyarı ışığının yandığını kaydetti.

Kompakt duş sisteminin ilk olarak 2017 yılında ABD’nin Kaliforniya eyaletinde piyasaya sunulması bekleniyor. “Hotaru”nun fiyatının ise 3 bin dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. (CİHAN)