BasNews'in geçtiği haberde,

Peşmerge Yusuf Muhammed, henüz civcivken beslediği tavuğunu kendisi ile birlikte gittiği her yere götürüyor. Yusuf adeta maskotu olan tavuğun kendisine çok alıştığını, gittiği her yere onu da götürdüğünü anlatıyor.

Peşmerge Yusuf Muhammed'in görev yeri sabit değil. Peşmerge Güçleri Destek Birliği'nde bulunan Muhammed, Musul'un kuzeybatı cephesindeki tüm bölgelere gidiyor. Daha önce Rabia ve Mahmudiye'deki savaş cephelerinde bulunan Yusuf Muhammed, son olarak Zumar'daki operasyona katıldı.

Yusuf'un arkadaşı olan tavuğun ilginç savaş anıları da var. Rabia'daki bir çatışmada arkadaşı Yusuf Muhammed'in kaldığı mevzide kalıyor ve çatışma boyunca hiç mevziden çıkmıyor.

Yusuf'un arkadaşının bir diğer özelliği de sadece onun özel aracına binerek seyahat etmesi. Yusuf'un Orall marka aracından başka hiç bir araca binmeyen tavuk, sahibi kendi aracı ile harekete geçmeden önce kendisine arka kapıyı açması ile birlikte aracın arkasına biniyor.

Peşmergelerin aktardığına göre, Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Zumar Cephesi'ni ziyaret ettiğinde Yusuf ve arkadaşı tavuğun ilginç hikayesi kendisine anlatılmış.

201120141517289636723_3.jpg