Filipinler'i vuran Koppu tayfunu nedeniyle çok sayıda elektrik hattı devrildi, yıkılan ağaçlar ana yolları ulaşıma kapattı, binlerce kişi yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı.

Filipinler'de etkili olan Koppu tayfunu gündelik hayatı durma noktasına getirirken, yüzlerce kişi yaşadığı bölgeleri terk etmek zorunda kaldı. Tayfunun etkili olduğu bölgelerde evler zarar görürken, elektrik hatları da devrildi. Saatteki hızı 200 kilometreyi bulan Koppu tayfunu nedeniyle kıyı dalgalarının yüksekliği 4 metreye ulaştı. Ülkede şiddetini arttıran tayfun, Luzon adasındaki Casigursan kasabasında sabahın erken saatlerinde toprak kaymasına neden oldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda ağaç yola devrilerek ana ulaşım yollarını trafiğe kapattı. Ülkenin kuzeyinde uçuşlar ve feribot seferleri iptal edilirken, dağlık alanlarda faaliyet gösteren bası otobüs seferlerine de toprak kayması ihtimaline karşı ara verildi.

Ülkede hizmet gösteren hükümete bağlı Afet Ajansı Başkanı Alexander Pama, 10 bin kişinin Luzon adasının kuzey doğusunda yerleştirildiğini bildirdi. Şu ana kadar can kaybının meydana gelmediğini kaydeden Pama, "Öncelikle, tayfun nedeniyle zarar gören evlerin, devrilen elektrik hatlarının ve ağaçların devrilmesiyle ulaşıma kapanan ana yolların sayısını belirlemeye çalışıyoruz" dedi. Siklon merkezinin batıya doğru hareket ettiğini belirterek, tayfunun hız kaybettiğini ve giderek yavaşladığını sözlerine ekledi.

Filipinler Cumhurbaşkanı Benigmo Aquino, 2013 yılında ülkede etkili olan ve 6 bin 300 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Haiyan tayfunundan bu güne ilk kez ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirerek uyarıda bulunmuştu.

Tayfun Filipinler’i vurdu

Tayfun Filipinler’i vurdu

Tayfun Filipinler’i vurdu

Tayfun Filipinler’i vurdu