Tayland yönetiminin kendilerine sığınan Uygur Türklerini Çin'e teslim etmesini protesto eden grubun Tayland Fahri Konsolosluğu'na yaptığı saldırının izleri gün ağarınca ortaya çıktı.

Tayland yönetiminin kendilerine sığınan Doğu Türkistanlı Uygur Türklerini Çine teslim etmesini protesto eden bir grup dün akşam Tayland Fahri Konsolosluğu önünde toplanarak protesto gösterisi yapmıştı. Grup burada yaptıkları açıklamanın ardından konsolosluk bahçesine girerek Tayland bayrağını indirmiş taş ve sopalarla binaya saldırmıştı. Grup daha sonra ise cam ve kapıları kırarak adete konsolosluk binasını işgal etmişti. Tayland Başkonsolosluğu'na yapılan saldırının izleri ise gün ağarınca daha net ortaya çıktı. Güvenlik önlemleri kapsamında çevik kuvvet ekibi ve TOMA'nın konsolosluk önünde hazır bekletildiği görüldü. Görevliler ise yapılan saldırının ardından konsolosluk binasında tadilata başladı. Yapılan saldırının ardından konsolosluk binasının tamamen kırılan cam ve kapılarının yerine ise güvenlik amacıyla duvar örüldüğü görüldü. Polisin ise bölgedeki bekleyişi sürüyor.

Tayland Fahri Konsolosluğu görevlisi, "Geldiğimizde çok kötüydü. Darmadağın her taraf. Kapının yerini duvar örerek kapatıyoruz. Ana girişimiz arka tarafta" dedi.