Tayland Başbakanı Prayuth chan-ocha, dün başkent Bangkok'ta gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili olarak polisin tapınağa ait güvenlik kamerasında şüpheli bir kişiyi tespit ettiğini ve hakkında soruşturma başlattığını belirtti.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bulunan Erawan Tapınağı yakınlarındaki kavşakta dün bombalı saldırı gerçekleştirilmişti. Aralarında çok sayıda yabancı turistin de bulunduğu 22 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, 123 kişi de yaralandı. Yetkililer, hayatını kaybedenler arasında, 3 Çinlinin, 2 Hong Konglunun, 2 Malezya vatandaşının ve 1 Filipinler vatandaşının yer aldığını bildirdi.

Tayland Başbakanı Prayuth chan-ocha ülkenin başkenti Bangkok'taki tapınak yakınlarında gerçekleştirilen bombalı saldırıyı "bugüne kadar meydana gelen en kötü olay" olarak tanımladı. Prayuth, saldırıyı düzenleyen kişilerin kimlik tespitinin yapılmadığını ifade ederek, polisin tapınağa ait güvenlik kamerasında şüpheli bir kişiyi tespit ettiklerini ve hakkında soruşturma başlattığını belirtti. Tayland Başbakanı Prayuth konuyla ilgili açıklamasında, "Bu Tayland'da meydana gelen en kötü olay. Daha önce daha küçük patlamalar olmuş ya da sadece patlama sesi duyulmuştu. Ancak bu kez masum insanları hedef aldılar. Ekonomimizi, turizmimizi yok etmek istediler" dedi.

Tayland saldırısında şüpheli belirlendi

Tayland saldırısında şüpheli belirlendi