Tayvan'ın güneyindeki Kaohsiung kentinde 6 mahkumun, cezaevi müdürü ve bir gardiyanı rehin aldığı bildirildi.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hırsızlık, cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlardan uzun süre hapis cezası verilen mahkumların, cezaevinde bulunan silahlıktaki 4 tüfek, 6 tabanca ve 200'den fazla mermiye el koydukları belirtildi.

Bakanlık, hapishaneden salıverilmeleri karşılığında cezaevi müdürü Çın Şı-çı ve adı açıklanmayan gardiyanı serbest bırakacaklarını söyleyen mahkumların talebinin kabul edilmediğini kaydetti.

Hapishane yakınlarında yaşayanlar, TVBS kanalına silah sesleri duyduklarını söyledi. Bölgeye çok sayıda zırhlı birlik ve keskin nişancı gönderildi.

Mahkumların aileleri de rehinelerin serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Adalet Bakanı Çın Ming-tang, "Şu anda önceliğimiz, mahkumlarla görüşmeye devam etmek ve rehinelerin güvenliğini sağlamak. Mahkumların taleplerini kabul etmeyeceğiz" dedi.

İsyan çıkaran mahkumların başında "Bambu Birliği" adlı çetenin üyesi, 28,5 yıl hapse mahkum edilmiş Çıng Li-teh'in bulunduğu sanılıyor.

Mahkumların, tıbbi yardıma ihtiyaçları olduğunu ileri sürerek önce gardiyanları rehin aldığı, cezaevi müdürü Çın'ın da mahkumlara gardiyanları serbest bırakıp kendisini rehin almaları önerisinde bulunduğu belirlendi.

Devlet Başkanı Ma Ying-jeou, yetkililerden sağduyulu davranmaları ve rehinelerin güvenliğini sağlamalarını istedi.