Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçlerinin Rus savaş uçaklarının desteğiyle Humus'un Tedmur (Palmira) ilçesini DAEŞ'ten geri almak için düzenlediği operasyona, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de destek verdiği öğrenildi.

ABD Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, koalisyon güçleri Tedmur çevresindeki DAEŞ hedeflerine hava saldırısı düzenledi.

Sitede "Tedmur yakınında DAEŞ'in taktiksel birimine bir hava saldırısı düzenlendi ve bir DAEŞ cephesi yok edildi" denildi.

Yerel kaynaklar, rejim güçlerinin Tedmur'u geri almak için düzenlediği operasyona Rusya'nın da hava desteği sağladığını bildirmişti.

Rus savaş uçaklarının Deyr ez-Zur'dan gelen DAEŞ'in ikmal hattını vurduğu, bu nedenle terör örgütünün Tedmur'a takviye güç gönderemediği ifade ediliyor.

Tarihi Tedmur kenti etrafında yoğun çatışmaların halen sürdüğü, rejim güçlerinin kent merkezine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olduğu belirtiliyor.

Rejim güçleri, birkaç gün önce bölgede ilerleyerek stratejik Hayan Dağı, Kasr Meridyen oteli mevkii ve Humus-Tedmur-Şam kavşağında kontrolü sağlamıştı.

Terör örgütü DAEŞ, Tedmur'u Mayıs 2015'te ele geçirmişti.