İsrail polisi, Tel Aviv'de bir bara düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği şüphesiyle aranan İsrail vatandaşı Filistinlinin vurularak öldürüldüğü bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tel Aviv'de (bar saldırısı) 3 kişiyi öldüren şahıs, (Ümmül Fehim şehrindeki) Arara kasabasında polis tarafından vurularak öldürüldü. Öldürülen şahsın polise karşılık vermek üzere açtığı ateşte yaralanan olmadı" ifadelerine yer verildi.

İsrail'in Kanal 2 televizyonu da Tel Aviv'deki bar saldırısının şüphelisi olarak aranan Naşat Milhem isimli şahsın Ummul Fehim kentindeki bir camide dün polis tarafından vurularak öldürüldüğünü duyurmuştu. Polisin caminin etrafını sardığı aktarılan haberde, Milhem'in polisle silahlı çatışmaya girmesi sonucu vurulduğu öne sürülmüştü.

Tel Aviv'de 1 Ocak'ta bir bara düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Saldırıdan birkaç saat sonra şehirde ölü olarak bulunan bir İsraillinin de "aynı saldırgan tarafından öldürüldüğü" belirtilmişti. İsrail polisi saldırıyı düzenlediği sanılan şüphelinin, Milhem isimli 31 yaşındaki İsrail vatandaşı bir Arap olduğunu açıklamıştı.

İsrail'in 8,5 milyonluk nüfusunun yaklaşık 2 milyonu, 1948 yılındaki savaş ve sonrasında yaşanan işgale rağmen yurtlarında kalarak İsrail vatandaşı olan Filistinlilerden oluşuyor. İsrail yönetimi, söz konusu Filistinlileri "İsrailli Araplar" diye tanımlıyor.