Molins, Paris'te dün yaşanan eş zamanlı terör saldırılarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Saldırıların altı ayrı noktada gerçekleştirildiğini bildiren Fransız savcı, "Paris'te dün akşam meydana gelen terör saldırılarında 7 terörist öldü, teröristler üç ekip halinde koordineli hareket etti" dedi.

Molins, olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısının arttığını belirterek, "Terör saldırılarında 129 kişi hayatını kaybetti, 99'u ağır 352 kişi de yaralandı" ifadelerini kullandı.

"KONSER SALONUNDAKİ SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN KİŞİNİN KİMLİĞİ TEŞHİS EDİLDİ”

Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, Paris'te dün akşam meydana gelen konser salonundaki saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin teşhis edildiğini bildirdi.

"Konser salonundaki saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliği teşhis edildi. Saldırganın poliste sabıkası var" diyen Molins, saldırganın, 21 Kasım 1985'te Fransa'nın Esssonne bölgesinin Courcouronnes kasabasında doğduğunun belirlendiğini kaydetti.

Fransız savcı, Stade de France'daki saldırılardan birini gerçekleştiren canlı bombanın yanında da, 1990 doğumlu bir kişiye ait Suriye pasaportunun bulunduğunu açıkladı.

Savcı, sorgular sırasında saldırılarda Seat ve Volkswagen Polo tipi siyah iki otomobilin kullanıldığının ve bu araçların Belçika'da ikamet eden bir Fransız vatandaşı tarafından kiralandığının tespit edildiği bilgisini aktardı.

Molins, bu kişinin beraberinde Brüksel'de ikamet eden iki kişiyle bir araç içerisinde sınırdan geçmek isterken gözaltına alındığını kaydetti.

Fransız savcı, dün Paris'te meydana gelen saldırılarda 129 kişinin hayatını kaybettiğini, 99'u ağır, 352 kişinin saldırılarda yaralandığını bildirmişti.

Savcı, 7 teröristin öldüğünü belirtirken, teröristlerin üç ekip halinde koordineli olarak hareket ettiklerinin anlaşıldığını açıklamıştı. Saldırıları terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

SALDIRIDA KULLANILAN PATLAYICILAR…

Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, saldırılarda kullanılan tüm patlayıcıların azot peroksit içerdiğini ve aynı düzenekle yapıldığını tespit ettiklerini bildirdi.

Saldırıların detaylarını aktaran Molins ilk saldırının yerel saat ile 21.20'de Fransa-Almanya dostluk maçının oynandığı Stade de France'ın bulunduğu Jules Rimet caddesinde canlı bomba eylemi şeklinde yapıldığını söyledi.

İkinci saldırının 21.25'te 10. Paris'te bulunan Petit Cambodge isimli restoranda Kalaşnikov marka tüfekle gerçekleştirildiğini bildiren Molins, eylemde 10 kişinin yaralandığını 15 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti. Molins, olay yerinde siyah Seat Leon marka bir aracın da tespit edildiğini aktardı.

Stade de France'ın H kapısında 21.30'da başka bir canlı bomba patlaması meydana geldiğini anlatan Molins, 21.35'te de yine 10. Paris'te bulunan La Fontaine au Roi caddesinde Kalaşnikov marka tüfekle birçok kez etrafa ateş açıldığını ve 5 kişinin de orada öldüğünü kaydetti.

Molins, yine bu bölgeye yakın Charonne caddesinde de Belle Equipe isimli kafenin önünde 21.36'da 19 kişinin öldüğü başka bir silahlı saldırının yaşandığını belirtti.

Konser salonu Bataclan'ın önüne, 3 kişinin 21.40'ta siyah bir Volkswagen Polo marka araçla geldiğini ve konser salonuna girerek etrafa ateş açtığını anlatan Molins, 21.43'te de yine o bölgeye yakın Voltaire caddesinde bir canlı bomba saldırısının meydana geldiğini bildirdi.

Başsavcı, Stade de France'ın olduğu bölgedeki fast-food restoranı Mc Donald's'ta da bir canlı bombanın 21.53'te intihar saldırısı düzenlediğini söyledi.

Molins, saatler 00.20'yi gösterdiğinde ise Bataclan'a giren 3 teröristten 1'inin polis ekipleri tarafından öldürüldüğünü diğer 2 saldırganın da kendini havaya uçurduğunu kaydetti.

Molins, "Saldırılarda kullanılan tüm patlayıcıların azot peroksit içerdiğini ve aynı düzenekle yapıldığını tespit ettik" dedi.

Paris'i dün gece kana bulayan saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybederken, 99'u ağır 352 kişi yaralandı.

Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist öldü. Saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlendi.