Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, 13 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan sel felaketinin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'i etkisi altına alan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinin ardından ülkede bugün 1 günlük yas ilan edilirken, afet nedeniyle zor günler geçiren Gürcistanlı vatandaşlar ise gündelik hayatlarına dönmeye çalışıyor. Arama kurtarma ekipleri kentte başlatılan arama çalışmalarına hız vererek haber alınamayan vatandaşları ararken, bölgede sakinleri ise gönüllü olarak çalışmalara katılıyor.

Yetkililer, kenti etkisi altına alan sel sonucunda 13 kişinin yaşamını yitirdiğini ve bazı vatandaşların akıbetlerinin halen bilinmediğini ifade etti. Kentte bulunan hayvanat bahçesini su basması sonucunda bazı hayvanların kaçtığını belirten yetkililer, kenti vuran afet nedeniyle Guliko Chitadze isimli bir hayvan bakıcısının hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi. Hayvanat bahçesinden kaçan hayvanların şu ana kadar herhangi bir vatandaşa zarar vermediği belirten yetkililer, hayvanların kentin merkezinde bulunan ormanlara saklanmış olabileceğini ifade ederek, şiddetli yağışların ardından Tskneti-Betania yolunda toprak kayması meydana geldiğini belirtti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ise doğal afet bölgesini ziyaret ederek, felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini iletti. Gürcistan halkına her konuda yardımcı olunacağını bildiren Margvelashvili, "Her şey çözülecek, yollar yeniden yapılacak. Ölü sayısı konusunda oldukça kaygılıyız, çalışmalar devam ediyor" açıklamasını yaptı. Maliye Bakanı Nodar Khaduri, sel nedeniyle meydana gelen maddi zararın tahmini olarak 18 milyon dolar olduğunu ifade ederek, onlarca ailenin evlerini kaybettiği sözlerine ekledi. Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri dün yaptığı açıklamada, sel afeti sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 13'e yükseldiğini belirterek, 24 kişiden halen haber alınamadığını sözlerine ekledi. Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmaniya sel felaketinin ardından gerçekleştirilen olağanüstü kabine toplantısı sırasında bazı hayvanların vatandaşlar için tehlikeli oldukları gerekçesiyle öldürüldüğünü ifade etti.