Titanik, Cesur Yürek, Avatar gibi meşhur filmlerin müziklerini yapan ABD'li ünlü bestekar James Horner uçak kazasında öldü.

ABD'li besteci Horner adına kayıtlı iki kişilik tek motorlu uçağın dün California'nın Santa Barbara şehrine 96 kilometre uzaklıkta bulunan bir bölgede düştüğü tespit edildi. Sabah 09.30 sıralarında acil bir telefonla olay yerine varan itfaiye araçları alanda yapılan araştırmalar sonucu enkazdan sağ olarak çıkan kimsenin olmadığını açıkladı. Kazada ölen pilotun kimliği henüz belirlenemezken, uçağı kullananın James Horner olup olmadığına dair kesin bilgiye henüz ulaşılamadığı ifade edildi. Kaza sebebi belli olmayan uçakla ilgili araştırmaların devam ettiği kaydedildi.

James Horner'in avukatı Jay Cooper, kazadan sonra kimsenin ünlü besteciye ulaşamadığını söyledi. Cooper, "Tek bildiğimiz uçağın ona ait olduğu ve ondan haber alamadığımız" diye de ekledi.

Uçakları ve uçmayı çok sevdiği bilinen bestekar, orkestra yazarı ve şefi James Horner, Titanik filmine yaptığı beste ve müzikle iki adet Akademi Ödülü'nün sahibi olmuştu. Besteci aynı zamanda Cesur Yürek, Akıl Oyunları ve Avatar gibi pek çok ünlü filmin de bestelerini yapmıştı.