Toprak kaymasının olduğu Koslanda Çay Üretim Merkezi'ni ziyaret eden Afet Yönetim Bakanı Mahinda Amaraweera, "Ne yazık ki toprak altında kalanların sağ çıkarılması ümidi kalmadı. Göçük altında yaklaşık 100 kişinin bulunduğunu düşünüyoruz" dedi.

Afet Yönetim Merkezi'nin yaklaşık 250 kişinin göçük altında kaldığı yönündeki açıklamasına değinen Amaraweera, yerel saatle 07.30'da meydana gelen toprak kayması sırasında birçok kişinin işte ya da okulda olduğunun belirlendiğini savundu.

Köylüler ise başkent Colombo'nun 220 kilometre doğusundaki Badulla bölgesinde yer alan Koslanda'daki toprak kaymasında göçük altında kalanların 200'den fazla olduğunu ileri sürdü.

Bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları yüzünden dün gece ara verilen arama kurtarma çalışmaları, bu sabah yeniden başlatıldı. Çalışmalara, aralarında askerlerin de bulunduğu 500 kişi katılıyor.

Ekimden aralık ayına kadar şiddetli muson yağmurlarının olduğu Sri Lanka'da, Acil Yönetim Merkezi, birkaç hafta önce yaptığı açıklamada, vatandaşları toprak kayması ve heyelanlar konusunda uyarmıştı.

Hindistan'ın güneyinde, Hint Okyanusu'nda yer alan ada devleti Sri Lanka, yaklaşık 21 milyon nüfusa sahip. 1972 yılına kadar Seylan adını taşıyan ülke, dünyanın belli başlı çay üreticilerinden biri olarak tanınıyor.