Atina'da, Yunanistan'ın kalkınma programıyla ilgili 5. kez değerlendirmelerde bulunarak bu konudaki uygulamaları ve 2015 yılı bütçe tasarısını gözden geçiren Troyka yetkilileri, hükümet ile anlaşma sağlanamadan Atina'dan ayrıldı.

Alınan bilgiye göre, Atina hükümeti ile başta geri ödenmeyen kredilerin tahsilatı olmak üzere, kurtarma paketi kapsamında kabul edilen şartlar konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerine ülkeden ayrılan Troyka heyeti, kasımda tekrar Atina'ya dönecek.

Yunanistan Maliye Bakanı Gikas Harduvelis ve bazı hükümet yetkililerinin, bu konuyu görüşmek üzere pazar günü Washington'da IMF Başkanı Christine Lagarde ile bir araya gelmesi bekleniyor. Mali krizle mücadelede hükümetin en büyük sıkıntılarından birini oluşturan geri ödenmeyen banka kredilerinin ne şekilde tahsil edileceği konusunda Troyka ile anlaşma sağlanması durumunda bununla ilgili hazırlanacak yasal düzenleme parlamentoya getirilecek.

Troyka, bankalardan çeşitli amaçlarla alınan kredilerin bir bütün halinde geri ödenmesini öngören bir paket yasa tasarısı hazırlanmasını talep ederken, hükümet iş amaçlı kredilerle ihtiyaç için alınan kredilerin ayrıştırılmasını ve ödemelerde uzun vadeli kolaylık sağlanmasını istiyor.