Sınıra dayanan Orta Amerikalı göçmenleri hedef alan ABD Başkanı, "Ülkemize sadece yasal olarak gelenlere izin vereceğiz. Bunun haricinde çok güçlü politikamız 'yakala ve tutukla' şeklindedir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Amerika'dan ABD'ye  ulaşmak için yola çıkan 7 bin kişilik göçmen konvoyundan hiç kimsenin, mahkeme  onayı olmadan ülkeye alınmayacağını belirtti.

Trump, Orta Amerika'dan yola çıkan ve ABD'nin güney sınırına ulaşan  göçmenlere ilişkin sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.

Mahkeme onayı olmadığı sürece hiçbir göçmenin ülkeye alınmayacağını  vurgulayan Trump, "Ülkemize sadece yasal olarak gelenlere izin vereceğiz. Bunun  haricinde çok güçlü politikamız 'yakala ve tutukla' şeklindedir." ifadesini  kullandı.

Trump, göçmenlerin Meksika'da kalacağını belirterek gerekli görülmesi  halinde güney sınırlarının tamamen kapatılacağını kaydetti.

Donald Trump, "ABD'nin onlarca yıldır süren tacizden sonra artık bu  pahalı ve tehlikeli duruma müsamaha göstermesinin bir yolu yok!" ifadesini  kullandı.

Meksika ile anlaşma yok

Washington Post gazetesinde bugün yer alan haberde, Trump yönetiminin  Meksika'da göreve gelmek üzere olan yeni hükümetle anlaşarak ABD'ye iltica etmek  isteyen göçmenlerin ABD sınır güvenlik görevlilerince yasal işlemleri yapılana  kadar Meksika'da bekleyecekleri ileri sürüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Meksika hükümetinin dışişleri bakanı  adayı Olga Sanchez, iddiayı reddederek herhangi bir anlaşma yapılmadığını belirtti.