Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Florida'daki seçim çalışması kapsamında yaptığı mitingde, ABD Başkanı Barack Obama'yı eleştirdi ve 'IŞİD'i kurmakla' suçladı.

'IŞİD, OBAMA'YI ONURLANDIRIYOR'

Çarşamba akşamı, Florida'da oldukça geniş bir kalabalığa seslenen Trump, "Bildiğiniz üzere, IŞİD, birçok yönden Başkan Obama'yı onurlandırıyor" diyerek, Obama'nın IŞİD'in kurucusu olduğu iddiasını ortaya attı.

'OBAMA İLE BİRLİKTE IŞİD'İ KURAN BİR DİĞER KİŞİ DE HILLARY CLINTON'

Trump, "IŞİD'in kurucusu o. IŞİD'i kurdu. Sahtekar Hillary Clinton'ın da yardımcısı olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Donald Trump, iddiasını Obama ve Clinton'ın yaptığı yanlış hamlelerin IŞİD'in yükselişine yol açmasına dayandırdı.

'OBAMA, HRİSTİYAN DEĞİL'

Konuşmasında Obama'nın 'Hussein' ismine özellikle vurgu yapan Trump, Obama'ya eleştirilerinde, aralarındaki gerilimi daha da tırmandıracak ifadeler kullandı. Obama yönetimi döneminde terör tehdidinin arttığını söyleyen Trump, Demokrat aday Clinton'ı terör gruplarını 'kurmak ve yönetmek'le suçladı. Obama'nın dini inancını da sorgulayan Trump, Obama'nın Hristiyan olmadığını iddia etti.

TRUMP, ORLANDO KATLİAMI İÇİN DE OBAMA'YI SUÇLADI

Trump, IŞİD tarafından kabul gördüğünü ileri sürdüğü Obama'nın, Orlando'da geçtiğimiz günlerde Pulse gece klübünde 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan IŞİD saldırısı ile de ilintili olduğunu iddia etti.