ABD'nin bazı kentlerinde yürüyüş yapan gruplar, devlet başkanlığına seçilen Donald Trump'ı protesto etti.

Trump'ın doğduğu ve çok sayıda iş merkezi ile rezidansı bulunan New York'taki gösteriler, Union Meydanı'nda başladı. Meydanda toplanan yüzlerce kişi, kalabalığın artmasının ardından 5. ve 6. caddelerden Central Park yönüne yürüyüşe geçti.

Kalabalığın giderek artması ve binlerce kişinin caddeyi doldurması üzerine 5. Cadde'nin büyük bölümü trafiğe kapatıldı.

Özellikle göçmenler, Hispanikler, liberaller ve Müslümanlar gibi Trump'ın kampanya sürecine olumsuz sözler sarf ettiği gruplardan oluşan protestocular, "Benim başkanım değil", "Hiçbir milyarder işçiler için savaşmaz", "Trump'ı durdurun", "Trump'a, ırkçılığa ve savaşa hayır" gibi pankartlarla yürüdü.

Göstericilerin 5. Cadde'de 56 ve 57. sokaklar arasında Donald Trump'ın da yaşadığı Trump Tower'a yönelmesi üzerine polis, bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak bu kişilerin binaya girmesini engelledi.

Polisin seçim günü güvenlik amacıyla Trump Tower etrafına koydurduğu kum dolu kamyonlar da halen bina çevresinde duruyor.

Yürüyüş sırasında en fazla atılan sloganın, "Irkçı, cinsiyetçi Donald Trump gitmeli" olduğu dikkati çekti.

Twitter'da "Benim başkanım değil" (#NotMyPresident) etiketiyle düzenlenen kampanyalara da çok sayıda destek mesajı geldi. Etiketin açılmasının hemen ardından bu konuda atılan mesaj sayısının 200 bine yaklaştığı görüldü.

- Chicago'da da hedefte Trump Tower vardı

Chicago'daki gösterilerde de protestocular Trump Tower'a yöneldi.

Polis, Trump karşıtı slogan atan yüzlerce göstericinin iş merkezine girmesini engellemek için bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı, yol ve köprüleri kapatmak için barikatlar kurdu.

Protestolar sırasında herhangi bir olay ve gözaltı uygulamasının yaşanmadığı bildirildi.

CALİFORNİA'DA ÖĞRENCİLER SOKAKLARA ÇIKTI

Demokratların güçlü olduğu California eyaletinde binlerce öğrenci sokaklara çıkarak Trump'ı protesto etti.

Berkeley Lisesi ve California Üniversitesi öğrencileri ile öğretmenleri de eylemde Trump yönetiminin muhtemel politikalarından duydukları endişeyi gösterdi.

California, Iowa, Texas eyaletlerinin birçok kenti ile Seattle, Boston, Detroit, Philadelphia ve Washington DC gibi büyük kentler de Trump karşıtı gösterilere sahne oluyor.

Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, sürpriz bir zaferle rakibi Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ı mağlup ederek ABD'nin 45. başkanı seçilmişti.