Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kariyeri düşüşte olan Snoop Dogg, Başkan Obama'ya silah doğrultup ateşlemiş olsaydı çıkacak yaygarayı hayal edebiliyor musunuz? Cezaevi zamanı!" dedi.

'SNOOP, BAŞKAN'A BİR ÖZÜR BORÇLU'

​Trump'ın avukatı Michael Cohen de TMZ'ye yaptığı açıklamada "Bu tamamen saygısızlık. Snoop, Başkan'a bir özür borçlu" dedi.

"Bir başkana suikast girişiminin komik tarafı yok. Şok oldum çünkü Snoop'un bundan daha iyi olduğunu düşünürdüm" ifadelerini kullandı.

Avukat sözlerini "Eğer protesto edeceğiniz bir şey varsa bunu onaylarım. Derdinizi söylersiniz. Ancak başkanlık makamına saygı göstermeyi Snoop öğrenmeli" diye sürdürdü.

Snoop Dogg son klibi Lavender'da palyaço kılığına sokulan ve Trump'ın parodisi olan karaktere oyuncak silah doğrultmuş ve ateşlemişti.

Silahtan kurşun değil 'BANG' yazan bir bayrak çıkmıştı.

'ADINI KİMSENİN DUYMADIĞI BİR GAZETECİNİN….'

Bu arada Trump, Twitter açıklamalarında Pulitzer ödüllü gazeteci David Cay Johnston'ın kendisinin açıklamayı reddettiği vergi beyannamelerinden bir kısmını yayımlamasına da tepki gösterdi.

Trump, beyannameleri ilk olarak yayınlayan MSNBC'yi de iletisine ekleyerek "Gerçekten, benim vergi beyannamelerimin daha önce adını kimsenin duymadığı bir gazetecinin 'elektronik posta hesabına gönderildiğine' ve onun bunu bulduğuna inana var mı? YALAN HABER!" ifadelerini kullandı.,

​Rachel Maddow'un MSNBC'deki programında yayınlanan beyannameler ile Trump ve eşi Melania'nın 2005'te 152 milyon doları aşkın gelir beyan ettiği ve bu miktarın yaklaşık yüzde 25'ine denk gelen 38 milyon doları federal gelir vergisi ödediği görülmüştü.

Trump'ın ödediği gelir vergisinin orta gelirli bir kişinin ödemesi gerekenden yüzde 24 daha fazla, yüksek gelirli bir kişinin ödemesi gerekenden ise yüzde 27.4 daha az olduğunu belirtilmişti.