Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin, yürürlükteki olağanüstü hal uygulamasını 2 ay uzatma kararı aldığı bildirildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığı'ından yapılan açıklamada, "Başbakan ve Meclis Başkanı ile yapılan görüşme sonrası Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, tüm ülkede olağanüstü hal uygulamasını Ağustos 2015 ile 3 Ekim 2015 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 2 ay uzatma kararı almıştır" ifadelerine yer verildi.

Tunus'un Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına saldırı düzenlenmiş, olayda 30'u İngiliz, 38 turist öldürülmüştü.

Saldırının ardından Tunus yönetimi, terörle mücadele kapsamında devletin kontrolünde olmayan 80 caminin kapatılmasının yanı sıra turistik yerlerin güvenliğinin sağlanması için yedek askerlerin göreve çağrılmasını da içeren bir dizi karar almış, 4 Temmuz'da da bir ay süreli olağanüstü hal ilan edilmişti.

İnsan hakları kuruluşları, olağanüstü hal kararı ve yeni terörle mücadele yasasının, temel hak ve hürriyetlere yönelik ciddi sınırlamalar getirdiği eleştirisinde bulunmuştu.