Tunus'ta Ulusal Birlik Hükümeti'ni kurmakla görevlendirilen Yusuf Şahid, 26 bakandan oluşan yeni hükümet listesini açıkladı.

Şahid, Kartaca Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, içişleri, savunma ve dışişleri bakanlarının değişmediği yeni hükümette 6 kadın üye ve 35 yaşın altında da 5 bakan bulunduğunu söyledi.

Ülkedeki siyasi partilere, ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü durumda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri çağrısında bulunan Şahid, hükümet kurma görüşmelerinde tüm siyasi oluşum ve ulusal kuruluşların yer aldığını ifade etti.

Yeni kurulan hükümette, Nida Tunus Partisi ulaştırma, turizm, dışişleri ve eğitim bakanlıklarını, Nahda Hareketi Partisi sanayi ve ticaret, iş istihdamı ve meslek edindirme, iletişim teknolojileri bakanlıklarını, Afak Tunus Partisi sağlık, ve kalkınma bakanlıklarını üstlendi.

Yeni hükümette yer alan bakanların isimleri:

Adalet Bakanı Gazi Ceribi, Savunma Bakanı Ferhat Harşani, İçişleri Bakanı Hadi Mecdub, Dışişleri Bakanı Humeys Cihinavi, Din İşleri Bakanı Abdulcelil bin Salim, Maliye Bakanı Lemya Zeribi, Kalkınma, Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Fadıl Abdulkafi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ziyad Azari, Yerel İdareler ve Çevre Bakanı Riyad Muahhar, Eğitim Bakanı Naci Cellul, Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Selim Halbus , Enerji ve Madencilik Bakanı Hale Şeyh Ruhu, Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Semir Bittayib, İskan ve Toprak Düzenleme Bakanı Muhammed Salih Arfavi, Sağlık Bakanı Semira Mari, Sosyal İşler Bakanı Muhammed Tarabulsi, İş İstihdamı ve Meslek Edindirme Bakanı İmad Hammami, Turizm ve Geleneksel Sanatlar Bakanı Selma Lumi, İletişim Teknolojileri ve Dijital Ekonomi Bakanı Enver Maruf, Kültür Bakanı Muhammed Zeynelabidin, Ulaştırma Bakanı Enis Gadira, Gençlik ve Spor Bakanı Magdulin Şarni, Kadın ve Aile Bakanı Nezihe Abidi, Devlet Memurluğu ve Yönetişim Bakanı Ubeyd Briki, Anayasal Kurumlar, Sivil Toplum ve İnsan Hakları İlişkileri Bakanı Mehdi bin Garbiyye, Parlamentoyla İlişkiler Bakanı İyad Dehmani.

Tunus'ta Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin 2 Haziran'da yaptığı Ulusal Birlik Hükümeti kurulması çağrısıyla başlayan istişareler iki ay sürmüştü. Ardından 30 Temmuz'da yönetimdeki Habib es-Sıyd hükümetinden güven oyunun çekilmesiyle yeni bir hükümetin kurulması için ikinci merhaleye geçilmiş ve Cumhurbaşkanı Sibsi, Ulusal Birlik Hükümetini kurma görevini 3 Ağustos'ta Yusuf Şahid'e vermişti.