ABD'de yaşayan Türk vatandaşlar Türkiye'de yaşanan terör olaylarını kınamak ve şehitleri anmak için New York'ta bir araya geldi. Yürüyüşte Türkiye aleyhtarı yayınları dolayısıyla CNN International ve New York Times da protesto edildi.

ABD'de yaşayan Türk vatandaşları New York eyaletindeki Manhattan Caddesinde bulunan Union meydanında toplandı. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından düzenlenen etkinlikte Türkiye'deki terör olayları protesto edilirken, bu olaylarda yaşamını yitiren şehitler anıldı.

Türk bayrakları ve pankartlarının açıldığı protesto gösterisinde bir pankartta ABD'deki New York Times ve CNN medya kuruluşlarının Türkiye ile ilgili görüntüleri sansürlemesi eleştirildi. Protestoda "Her şey vatan için" ve "Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganları atıldı. İstiklal Marşının okunduğu protesto gösterisinde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. TADF Başkanı Atilla Pak yaptığı konuşmada "Türkiye maalesef kara günlerini yaşıyor. 20 Temmuzdan bu tarafa polislerimiz ve Mehmetçiklerimiz artan ve azgınlaşan hain saldırıların kurbanı olmuşlardır. Bu durum hepimizi üzmektedir. TADF olarak yaşanan bütün bu saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz" sözlerini kullandı. Pak, "Her geçen saat, her geçen gün toplumda kapanması zor olan yaraların açılmasından korkuyoruz. Daha fazla zaman kaybetmeden terörün azalmasını, ülkede barış sağlanmasını bekliyoruz. Türkiye'den kilometrelerce uzakta bile olsak yaşanan en küçük terör saldırısı içimizi ateş gibi sarıyor" diye konuştu.

"CNN BAŞTA OLMAK ÜZERE..."

Pak'ın ardından konuşan Genç Türkler (Young Turks) Derneği Başkanı Tulga Tekman ise "Son zamanlardaki olaylarda kesinlikle Türk milletinin provakasyona gelmemesini istiyoruz. Bizler o topraklarda yüzyıllardan beri kardeşçe yaşayan insanlardık. Ta ki emperyalizmin oyununa gelene kadar" ifadelerine yer verdi.

TADF üyesi Ali Gürsel de, "Bizler burada TADF'nin düzenlemiş olduğu Türkiye,'de son dönemde yaşanan terör olaylarını protesto etmek amacıyla Manhattan, Union meydanında toplandık. Bizler yurtdışında yaşayan Türkler olarak, ülkemizle beraber atıyor kalbimiz. Oradan farklı düşünemiyoruz. Orada insanların yaşadığı acıyı sıkıntıyı kalbimizde daha fazlasıyla yaşıyoruz" dedi ve ekledi: "Ve burada kamuoyunda özellikle Amerikan kamuoyunda bu olaylarla ilgili bir farkındalık yaratmak amacıyla buradayız. Buradan gelen geçen insanlar neler olduğunu soruyor. CNN International başta olmak üzere bir sürü basın kuruluşu Türkiye aleyhine olayları yanlış yönlendiriyor, dünya kamuoyuna yanlış duyuruyor. Biz de bunları burada duyurmak gerçekleri haykırmak istedik. "Bizde varız" dedik"

Türk yürüyüşünde ABD medyasına tepki

Türk yürüyüşünde ABD medyasına tepki

Türk yürüyüşünde ABD medyasına tepki