Londra Ağır Ceza Mahkemesi Old Bailey'de görülen davada, yargıçın koyduğu yayın yasağı nedeniyle duruşmanın gizli tutulmasına rağmen, Erol İncedal'ın yakalandığında otomobilinde çıkan belgeler arasında Tony Blair ve eşi Cherie Blair'in ev adreslerinin bulunduğu, ayrıca eski İngiltere Başbakanı ve eşinin 2008 yılındaki Hindistan-Bombay'da yaşandığı gibi, bir intihar saldırılarında hedef alındığı ileri sürüldü. Erol İncedal hakkındaki terörist suçlamalarını reddettiği öğrenildi.

İNGİLİZ BASINI OLAYA GENİŞ ŞEKİLDE YER VERDİ

Daily Mail Gazetesi "Blair terör hedefi miydi?" başlıklı haberinde, polisin gizlice dinlediği Türk terör zanlısının üzerinden eski İngiltere başbakanının adresinin çıktığına ve iphone kutusunda bulunan hafıza kartında bombanın nasıl yapıldığını gösteren bilgiler bulunduğuna dikkat çekti ve Erol İncedal'ın motosiklet üzerinde çekilmiş bir fotoğrafını yayımladı.

Daily Express sürmanşetten "Terör komplosunda Tony ve Cherie Blair hedef seçildi" başlığını atarken, The Times ve The Daily Telegraph, Tony Blair ve Cherie Blair'în terör hedefi olmalarını birinci sayfada manşetlerine taşıdılar.

Mahkemeyi izleyen muhabirlerin sessiz kalacaklarına yemin ettikleri öğrenildi. Yargıcın mahkeme sonunda yayın yasağını kaldırması bekleniyor.