Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı krizi anlaşmasının meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Avrupa Konseyi Genel Kurulunda konuşan Juncker, anlaşmaya ilişkin gelişmelere değindi.

Türkiye ile başlatılması planlanan Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat uygulaması için belirli kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirten Juncker, bu kriterlerin esnetilemeyeceğini ifade etti.

Avrupa'ya sığınmacı akınının durdurulması konusunda Türkiye ile AB arasındaki işbirliğinin önemini vurgulayan Juncker, "Türkiye ile AB arasındaki işbirliği meyvesini vermeye başladı" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Avrupa Konseyi'nde temaslarda bulunuyor.

Fransa'nın Strazburg kentinde hareketi öncesinde, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Türkiye'ye vize serbestisiyle ilgili sınırlamalar getirileceği yönündeki iddialara ilişkin, "Türkiye ciddi bir muhataptır. Söz verdiği zaman yapar. Söz verilen hususların yapılması konusunda da hiçbir taviz göstermez. Bu karşılıklı bir taahhüttür. Eğer Avrupa Birliği bu konuda gerekli adımları atmazsa tabii Türkiye’nin de atması gereken adımları atması beklenemez" demişti.