Endonezya'dan Singapur'a giderken düşen AirAsia yolcu uçağı için sürdürülen arama çalışmalarının dokuzuncu gününde üç cesede daha ulaşılmasıyla denizden çıkarılan ceset sayısı 37'ye çıktı. Yolculardan birinin uçak kalkmadan hemen önce çekerek arkadaşına gönderdiği bir selfie ortaya çıktı.

1026989_manset.jpg

Yetkililer, Borneo Adası yakınlarında arama çalışmalarını sürdüren ekiplerin bugün denizden üç ceset daha çıkardığını belirterek böylece toplam 37 cesedin denizden çıkarıldığını söyledi.

Endonezyalı 23 yaşındaki yolcu Hendra gunawan Syawal 162 kişiyi taşıyan uçak kalkmadan önce bu selfie'yi çekmişti. Dört arkadaşın yer aldığı bu kare çekildikten yaklaşık bir saat sonra uçak Cava denizine düştü ve uçaktaki herkes yaşamını yitirdi.

9 CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Surayaba Adası'na götürülen 34 cesetten dokuzunun kimliği belirlenip ailelerine teslim edildi.

Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı, çalışmaların sürdüğü bölgede hava şartlarının olumsuz olduğunu, dalgaların yüksekliğinin 5 metreyi bulduğunu bildirdi. Deniz altında arama yapan dalgıçların da deniz suyunun çamurlu olması nedeniyle zorlandığı kaydedildi.

1026989_e358bcaf0bc013d8d8d2eb8204783abb.jpg

Kurtarma timlerinden yapılan açıklamaya göre, bugün denizden koltuk, gövdeye ait bazı parçalar ve bavullar çıkartılarak incelenmesi için bölgeye en yakın kıyısı olan Pangkalan Bun şehrine götürüldü.

Arama çalışmalarına Singapur, Malezya, ABD ve Rusya da destek veriyor. Singapur'dan gelen cihazlarla denizin altında arama yapılırken Rusya'dan iki uçak karakutu aramalarına destek veriyor. Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı yetkilileri, karakutuya ulaşmanın bir hafta sürebileceğine işaret etmişti.

AirAsia'ya ait Airbus A320-200 tipi uçak, Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken 28 Aralık Pazar günü düşmüştü. Uçağın pilotu, kuleyle son konuşmasında kötü hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirmek için izin istemişti. Uçakta yedi kişilik mürettebatın yanı sıra 137 yetişkin, 17 çocuk ve bir bebek bulunuyordu. Çoğu Endonezyalı olan yolcular arasında bir İngiltere, bir Malezya, bir Singapur ve üç Güney Kore vatandaşı yer alıyordu.