Endonezya'nın Medan kentinde dün meydana gelen askeri uçak kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 141'e yükseldi.

Endonezya'nın Medan kentinde bulunan hava kuvvetleri üssünden Tanhung Pinang'a gitmek üzere dün havalanan Hercules C-130 model bir askeri nakliye uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra düşmüştü. Endonezyalı polis memuru Agustinus Tarigan arama çalışmaları kapsamında şu ana kadar 141 kişiye ait cansız bedene ulaşıldığını belirtti. Uçakta bulunan 122 yolcudan kurtulan olmadığını dile getiren yetkililer ise, uçağın düştüğü bölgede de 19 kişinin öldüğünü belirtti. Endonezyalı yetkililer, kazada hayatını kaybeden bazı yolculardan kan örneği alınacağı ve bu sayede kimlik tespitlerinin yapılacağını ifade etti.

Kazayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını kaydeden yetkililer, kazanın nedeninin henüz belirlenemediğini bildirdi. Görgü tanığı Elfrida Eli, Medan kentinden havalanan uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra arızanın meydana gelmiş gibi göründüğünü belirterek, "Uçak oldukça alçak seviyede uçuyordu" dedi.

"KAZA GERİ DÖNERKEN YAŞANDI"

Hava Kuvvetleri Başkanı Aguş Supriatna, pilotun teknik bir arıza nedeniyle geri dönmek için izin istediğini belirterek, "Uçak havaalanına geri döndüğü sırada kaza yaptı" dedi.

2005 yılının Eylül ayında da Mandala Havayolları'na ait bir Boeing 737 model uçak, Medan'ın Polonia havaalanından kalktıktan kısa bir süre sonra kalabalık bir yerleşim alanına düşmüş ve olayda yerde bulunan 30 kişiyle birlikte 143 kişi hayatını kaybetmişti.