Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki El Dorado Havaalanı'nda Meksika'ya gitmeye hazırlanan bir uçakta 2 ton kokain ele geçirildi.

Kolombiya Polis Şefi General Rodolfo Palomino, Meksika ve ABD ile ortaklaşa düzenlenen operasyon çerçevesinde dün Meksika'ya kalkış için hazırlanan bir kargo uçağına yüklenmiş 48 kutuda 2 ton kokain bulunduğunu açıkladı.

Palomino, kaçakçıların uyuşturucunun kokusunu ve rengini değiştirmek için normalde yazıcı ve fotokopi makinelerinde kullanılan siyah bir kimyasal madde kullandığını belirtti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada da kaçakçıların uyuşturucuyu Meksika üzerinden ABD ve Avrupa'ya göndermeyi planladığı bildirildi.

Geçen hafta da Meksika'da Kolombiya'dan gelen bir uçakta 2 ton siyah kokain yakalanmıştı. Meksikalı yetkililer, uyuşturucu hakkında Kolombiyalı yetkililere bilgi vermiş ve ortak operasyon düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

Kolombiya'da yıl başından bu yana 115 ton kokain ele geçirdi. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi ve Kolombiya hükümeti tarafından hazırlanan "Kolombiya Kokain Araştırması", ülkede kokain üretiminin 2014 yılında önemli ölçüde artarak 487 tona ulaştığını ortaya çıkardı.