Dün ABD'nin Los Angels şehrinden Güney Kore'nin İncheon şehrine gidecek olan uçağa binen Kore Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Cho Hyun-a, hostesin servisini beğenmeyince kabin şefini uçaktan indirdi.

SIRA DIŞI OLAY

Dün ABD'nin Los Angels şehrinden Güney Kore'nin İncheon şehrine gidecek olan Kore Hava Yolları'nın KE086 sefer sayılı uçağında sıra dışı bir olay yaşandı. Uçağa VIP olarak binen Genel Müdür Yardımcısı Cho Hyun-a, kuru yemişi tabakta değil de, paketi ile servis eden hostese kızdığı öğrenildi.

ŞEFİ FIRÇALADI UÇAKTAN ATTI

Hostesin servisini beğenmeyen Cho, kabin şefini çağırttı. Kabin şefine yönetmelikte servisin nasıl yapılacağını göstermesini isteyen Cho, kabin şefinin yönetmeliği bulamaması üzerine yaşananlardan kabin şefini sorumlu tuttu. Havalanmak üzere piste doğru yol alan uçak, Cho'nun kabin şefini indirmek istemesi nedeniyle tekrar kapıya gitti. Kabin şefinin uçaktan indirilmesi sebebiyle Los Angels'ta vakit kaybeden uçak, 11 dakika İncheon'a geç vardı.

"DOĞRU DEĞİL"

Güney Kore Trafik ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir yetkilinin Yonhap Ajansı'na yaptığı açıklamada, Kore Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Cho'nun tavrını tasvip etmediklerini ifade etti. Bakanlık yetkilisi, Cho'nun uçuş esnasında bir yönetici değil, yolcu olduğunu da sözlerine ekledi. Alınan bilgiye göre Cho hakkında inceleme başlatıldı. İnceleme sonucunda Cho'nun bu davranışında yasalara aykırı bir husus olması durumunda, hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.