Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Avrupa İstikrar Mekanizması'nın Ekonomik Destek Sözleşmesi Planı'nın onaylanması ve Finans Anlaşmasının Uygulanmasıyla İlgili Düzenlemeler" adı altında hazırlanan ve acil koduyla yasa tasarısı şeklinde sabaha karşı parlamentoya getirilen anlaşmanın bir an önce onaylanması için Yunanistan Parlamento Başkanı Zoi Konstandopulu'ya tatilde bulunan meclisi toplama çağrısında bulundu.

Perşembe günü parlamentoda onaylanması beklenen anlaşma, Yunanistan'a üçüncü kurtarma paketi kapsamında verilmesi kararlaştırılan 86 milyar avroluk kredinin serbest bırakılmasıyla ilgili ön koşullar içeriyor. Yeni anlaşma, Yunan Parlamentosunda onaylanmasının ardından cuma günü Avro Grubu liderleri toplantısında onaya sunulacak. Daha sonra da, yeni anlaşmanın 18 Ağustos'a kadar Avro Bölgesi ülkelerinin parlamentolarında onaylanması süreci başlayacak.

Yunan hükümeti, Avrupa Merkez Bankasına 3,2 milyar avro geri ödeme yapabilmek için, 20 Ağustos'a kadar kreditörlerle anlaşma imzalayarak, 86 milyar avroluk üçüncü kurtarma paketi kapsamında 25 milyar avro kredi almayı planlıyor.