Devlet Başkanı pyotr Poroşenko'ya yakın bir internet sitesinin geliştirmeyi planladığı ve 'PokemonRu' adı verilen uygulamada ‘terörist’ damgası vurulan Rus askerleri 'avlanacak.'

‘Terörist’ damgası yapıştırdığı Rusya vatandaşlarına ait verileri toplayan Ukraynalı Mirotvorets sitesi, Rus askerlerini bulundukları yerde yakalamak amacıyla Pokemon Go benzeri bir uygulama geliştirmeyi planlıyor.

Siteden yapılan açıklamaya göre PokemonRu isimli uygulamada, Pokemon olarak nitelendirilen Rus askerlerine dair bilgi verenler 'ödüllendirilecek.' Oyuncular ayrıca interaktif bir harita aracılığıyla, bu kişilerin bulunduğu yerler hakkında veri paylaşabilecek.

Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'ya yakın olan site, hükümetin ülkenin doğusunda bağımsızlığını ilan edenlerle bağlantılı olduğunu düşündüğü ve hükümete yakın olmayan kişiler hakkında veri topluyor. Site ayrıca ülkedeki çatışma bölgesindeki görev yapan ve ‘terörist işbirlikçisi’ olduğunu iddia ettiği gazeteciler hakkında da veriler yayınlamış, bu durum uluslararası kamuoyunun tepkisini çekmişti. Ayrıca sitenin paylaştığı kişisel bilgiler yüzünden iki Ukraynalı kamu görevlisi de öldürülmüştü.