Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Basın Sözcüsü Andrey Lisenko, doğuda son bir gün içinde çıkan çatışmalarda üç askerin yaşamını yitirmesinin yanı sıra 10 askerin yaralandığını belirtti.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında 5 Eylül'de Minsk'te ateşkes ilan edilmesine rağmen bölgede sık sık silahlı çatışmalar meydana geliyor. Taraflar ateşkes ihlallerinde birbirlerini suçluyor.

Askeri istihbarat birimlerine yakınlığı ile bilinen "Enformasyon Direniş" grubu başkanı Dmitriy Timçuk ise bir sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, doğudaki ayrılıkçıların son 24 saatte 50'den fazla ateşkes ihlali yaptıklarını kaydetti. Timçuk, ayrılıkçıların Trehizbenko, Debaltsevo, Avdeyevka, Peski, Çernuhino, Trudovoe, Novoorlovka, Smeloe ve Troitskoe kasabaları yakınında bulunan Ukrayna ordu birliklerine silahlı saldırılar düzenlediğini bildirdi.

Timçuk, ayrılıkçıların dün gece boyunca Donetsk havaalanına üç defa ağır silahların da kullanıldığı saldırılar düzenlediğini ifade ederken, ayrılıkçıların silahlı saldırılarının bugün de devam ettiğini kaydetti. Timçuk, Donetsk havaalanı yakınlarında meydana gelen olaylar nedeniyle kentin bir kısmının elektriksiz kaldığını belirtti.