Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Danışmanı Markiyan Lubkivski, yaptığı açıklamada, ayrılıkçıların elinde 450 civarında kişinin rehine olarak tutulduğunu kaydederken, bugüne kadar bin 500'e yakın kişinin kurtarıldığını belirtti.

Lubkivski, Ukrayna'nın da 300-400 civarında ayrılıkçıyı rehine olarak tuttuğunu ifade ederken, "Hiç kimseyi sürekli tutmak istemiyoruz. Ayrılıkçıların, ellerinde rehin tuttukları Ukraynalıları salıvermeleri karşılığında, bunları serbest bırakacağız" dedi.

Öte yandan, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ta görev yapan 17 bin polisin görevden alındığı bildirildi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Yardımcısı Nikolay Veliçkoviç, yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, "Doğudaki 17 bin civarında emniyet görevlisi, görevini yapmadıkları veya ayrılıkçıların tarafına geçtikleri için görevden alındı. Biz sadece iyi insan oldukları için maaş ödeyemeyiz" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Arsen Avakov da daha önce yaptığı açıklamada, Donbas bölgesinde, eskiden Ukrayna adına görev yapan, şimdi ise ayrılıkçıların kontrol ettikleri hudutlarda kime çalıştıkları bilinmeyen çok sayıda emniyet görevlisinin olduğunu" kaydederek, bunların görevlerine son verileceğini belirtmişti.