Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizine barışçıl bir çözüm dışında alternatif olmadığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, İtalya'nın Milano İtalyan Başbakanı Matteo Renzi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Putin, Renzi ile yaptığı görüşmede de Ukrayna krizi üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Krizin çözümünün yalnızca barışla elde edilebileceğinin bilindiğini belirten Rus lider, İtalya'nın da çözüm için Minsk anlaşmalarının temel olarak alınması gerektiği fikrini desteklediğine işaret etti.

Rusya'nın Ukrayna'daki çatışmaları alevlendirdiği iddialarını reddeden Putin, Kiev'i işaret ederek, son çatışmaların AB'nin Moskova üzerindeki yaptırımları daha da uzatmasına sebebiyet vermek için Ukrayna tarafından provoke edildiğini belirtti. Putin, Şubat ayında varılan ateşkes anlaşmasının tamamıyla uygulanmadığını ve bunun yapılmasının Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların sona ermesinde hayati rol oynadığını vurguladı.

İtalya Başbakanı Renzi de, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i destekleyerek, krizin çözülmesi için Minsk anlaşmasının tamamıyla uygulanmasının önemli olduğunu söyledi.