Ukrayna Parlamentosu'nda, Ukrayna Milliyetçileri Teşkilatı ile askeri kanadı Ukrayna İsyancı Ordusu'nun 2. Dünya Savaşı'nda taraf kabul edilmesi ve "Ukrayna bağımsızlık savaşçıları" olarak ilan edilmesine ilişkin yasa tasarısını gündeme alınmaması üzerine parlamentoya girmek isteyen bir grup ile emniyet görevlileri arasında çıkan çatışmada, 15 polisin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, bugün parlamento binası önünde meydana gelen gerginlik sırasında 15 emniyet görevlisinin yaralandığını belirterek iki polisin durumunun ciddi olduğunu ifade etti.

Kiev Emniyet Müdürlüğü de olaylarla ilgili olarak 50 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Parlamento genel kurulunda, Ukrayna İsyancı Ordusu'nun "bağımsızlık savaşçıları" olarak ilan edilmesine ilişkin yasa tasarısının gündeme alınmaması üzerine, parlamento binası önünde toplanan kalabalık bir grup ile bina önünde güvenlik duvarı oluşturan emniyet güçleri arasında gerginlik çıkmış, gerginlik sırasında, bazı eylemciler polise taş ve sopalarla saldırmış, bazılarının duman bombası atması üzerine ortalık karışmıştı. Olaylar sırasında parlamentonun iki penceresi kırılmıştı.