Ukrayna'nın doğusundaki Mariinka kasabasında çıkan çatışmalarda 3 asker ile 10 ayrılıkçının yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Danışmanı Markiyan Lubkivskiy, yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin ayrılıkçıların Mariinka ve Krasnogorovka kasabalarına düzenlediği saldırıları püskürttüğünü kaydetti.

Lubkivskiy, taraflar arasında çıkan çatışmalarda 10 ayrılıkçının öldürüldüğünü, 80'inin ise yaralandığını vurgularken, Mariinka kasabası yakınlarında çıkan çatışmalarda öldürülenler arasında Rusya silahlı kuvvetleri mensubu 4 özel tim askerinin de bulunduğunu ifade etti.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun danışmanı Yuriy Biryukov da, yaptığı açıklamada, Mariinka kasabası yakınlarında çıkan çatışmalarda 3 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini belirtirken, 31 askerin ise yaralandığını kaydetti.

Biryukov, ayrılıkçıların Mariinka kasabasına düzenlediği saldırılarda 82, 120, 122 ve 155 milimetre kalibreli ağır silahları da kullandığını belirterek, ayrılıkçıların bu saldırılarda ayrıca çok namlulu roketatar sistemlerini de kullandığını ileri sürdü. Biryukov, ayrılıkçıların Ukrayna ordusunun konuşlandığı noktaralara 142 kez ateş açtığını ifade etti.

Askeri makamlardan yapılan açıklamada, ayrılıkçıların Ukrayna'nın kontrolündeki bölgelere ağır silahlarla düzenlediği saldırılara karşılık olarak ordu birliklerinin de ağır silahlarla karşılık verdiği kaydedildi. Açıklamada, Mariinka'daki çatışma sırasında ordu birliklerine karşı savaşan bir Rusya vatandaşının yaralı olarak ele geçirildiği kaydedilirken, yakalanan kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ayrılıkçıların bugün Donetsk ilinde ordu birliklerinin konuşlandığı noktalara saldırı başlattığını duyurmuştu.