İstanbul polisi, 150 bin dolar fidye için kaçırılan Ukrayna uyruklu 2 kişiyi film gibi bir operasyonla kurtardı. Gözaltına alınan Azerbaycanlı zanlı tutuklanırken, kaçmayı başaran diğer şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile irtibat kuran Ukrayna Konsolosluğu, ülkelerine mensup R.O. (22) ve W.B. (45) isimli 2 vatandaşının fidye amacıyla kaçırıldığını bildirdi. Konsolosluk yetkilileri, kaçırılan R.O.'nun Ukrayna'da oturan babasını arayarak kendilerini kaçıran kişilerin 150 bin dolar fidye istediklerini aktardı. İhbar üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Müzakere ekipleri, kaçırma olayına karışan şüphelilerle irtibat kurdu. Ardından dolaylı müzakere yaptırılarak şüpheli şahıslarla bir otelde buluşma sağlandı. Olayın faili olduğu ileri sürülen A.O. isimli şahıs yakalanırken, rehine olarak tutulan R.O. ve W.B.'nin yeri tespit edilerek serbest kalınması sağlandı. A.O.'nun ifadesi ile diğer şüphelinin havalimanına gittiği bilgisine ulaşan polis, yapılan aramalara rağmen şüphelinin izine rastlamadı. Yapılan incelemede A.O.'nun sahte kimlik kullandığı ve asıl isminin Azerbaycan uyruklu E.S. (46) olduğu anlaşıldı.

EVDE YAPILAN ARAMALARDA KALEŞNİKOF ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, şüpheli şahsın evinde yapılan aramalarda 1 Kaleşnikof uzun namlulu silah ve bu silaha ait 30 adet fişek, 2 havalı tüfek, 2 sahte Ukrayna pasaportu, 1 sahte Ukrayna ehliyeti, 9 bin 600 sahte Amerikan Doları ele geçirildi.

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.