Ukrayna'nın doğusundaki ateşkese rağmen Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırılarında iki Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nin sözcüsü Andriy Lisenko, Ukrayna'nın Minsk mutabakatına riayet ederek ateşkese uyması ve ağır silahlarını cephe hattından çekmesine rağmen doğudaki ayrılıkçıların ağır silahlar da kullanarak saldırılarına devam ettiğini belirtti. Lisenko, bu saldırılarda son bir günde iki askerin hayatını kaybettiğini, dört askerin yaralandığını duyurdu.

Lisenko, son 24 saatte ayrılıkçıların saldırılarının belirgin ölçüde arttığını ve doğudaki durumun gerginleştiğini kaydederek, saldırılarda Mariupol yakınlarındaki Şirokino, Çermalık, Donetsk'in Opitnoe, Mayorsk, Luganskoe ve Avdeevka, Luhansk'ın Novotoşovka ve Sokolniki kasabalarının hedef alındığını söyledi.

İstihbarat bilgilerine göre ayrılıkçıların askeri hazırlığa geçtiğini kaydeden Lisenko, ayrıca Rusya-Ukrayna sınırındaki İzvarino'dan Luhansk'a doğru bazı askeri araçların da giriş yaptığını ifade etti.

Doğudaki ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar sürüyor. Taraflar, ateşkes ihlallerinde birbirini suçluyor.