Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Ukrayna’nın doğusunda krizin başlamasından bu yana binden fazla kişiden haber alınamadığını bildirdi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Ukrayna Sorumlusu Alain Aeschlimann düzenlediği basın toplantısında, Donbas bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

2015 yılı içerisinde komiteye, bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı yakınlarından haber alamayan ailelerden 400 başvuru yapıldığını söyleyen Aeschlimann, bu başvurulardan 250’sinin çözüldüğünü ifade etti.

Bölgedeki çatışmadan dolayı kaybolanların sayısı hakkında hiç kimsenin kesin bir bilgiye sahip olmadığına dikkati çeken Aeschlimann, “Çatışmalardan dolayı kaybolanlar çok fazla. Bunların sayısının binden fazla olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Donetsk, Lugansk ve Kiev’de adli tıp incelemelerinin kolaylaştırılmasına yönelik ilgili kamu kurumlarına 200 ceset torbası, morglarda kullanılan dondurucu ve bazı tıbbi malzemeler verdiklerini kaydeden Aeschliman, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin bu yıl Ukrayna’daki faaliyetler için 60 milyon dolar ayırdığını duyurdu.