Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna krizine ilişkin siyasi çözüm arayışlarının durağan hale geldiğini ve bunun değişmesi gerektiğini söyledi.

Steinmeier, Almanya Dışişleri Bakanlığının Berlin’deki konuk evi Villa Borsig’de Ukrayna krizini görüşmek amacıyla Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile bir araya geldi.

Görüşme öncesinde bir açıklama yapan Steinmeier, Almanya ve Fransa’nın Ukrayna ihtilafında arabulucu olarak çok yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Yaklaşık iki yıldan beri bu görüşmelerin sürdüğüne işaret eden Steinmeier, "Siyasi çözüm arayışları durağan hale geldi. Bu böyle olmaz. Sonuç çıkmayan her görüşme Minsk sürecinin meşruluğunu etkiliyor." dedi.

Steinmeier, görüşmelerde sonuç çıkmamasının ihtilafın yeniden alevlenmesi tehlikesini de içinde barındırdığını kaydetti.

Görüşmelerin başarılı geçmesinin tarafların da çıkarına olduğunu vurgulayan Steinmeier, Berlin’deki görüşmede kırılgan olan ateşkesin tesis edilmesi ve yerel seçimlerin yapılmasının ön planda olduğunu belirtti.

Dışişleri bakanları aile fotoğrafının çekilmesinin ardından görüşmeye geçti.