7.8 büyüklüğündeki depremin vurduğu Nepal'in 76 yaşındaki başbakanı Koirala'nın afeti ilk kez yardımcıları yerine, komşuülke Hindistan'ın Başbakanı Modi'nin attığı tweetle öğrenmesi tepki çekti

Sabah 'ta yer alan habere göre, önceki gün komşu ülke Hindistan'ın Başbakanı Narendra Modi, Yeni Delhi'de düzenlediği bir basın toplantısında Nepal Başbakanı Sushil Koirala'nın depremden sonra kendisine telefon açarak "Depremle ilgili ilk bilgi kaynağım sizin attığınız tweet oldu' dedi" diye konuştu. Bu açıklama sonrası Nepal'in 76 yaşındaki başbakanı "28 milyonluk bir ülkenin başbakanın ülkesindeki depremi kendi yardımcılarından değil komşu bir ülkenin başbakanının attığı tweetten öğreniyor" denilerek eleştiri yağmuruna tutuldu.

'TWEET'İ GÖRDÜKTEN SONRA DETAYLARI ARAŞTIRDIK'

Geçen yıl başbakanlık koltuğuna oturan 76 yaşındaki Koirala, depremin olduğu sırada Endonezya'daki bir konferans dönüşü tıbbi tedavi için uğradığı Tayland'ın başkenti Bangkok'daydı.

Öte yandan, Nepal'in Dışişleri Bakanı Mahendra Bahadur Pandey de Hint haber ajansı IANS'a konuyla ilgili verdiği demeçte iddiayı doğrulayarak "Tweet'i gördükten sonra detayları araştırmaya başladık" dedi. Ölü sayısının 6 bin 260'a ulaştığı Nepal'e ilk yardım ekibi gönderen ülke Hindistan olmuştu.