Ariana Miyamoto geçtiğimiz ay, Japonya'nın en güzel kadını seçildi. Ancak gözler, tacı giydiği o günden beri ülkenin geleneksel güzellik anlayışına uymayan 21 yaşındaki Miyamoto'da
Ten rengi nedeniyle birçok Japon, onu kendilerinden biri olarak görmüyor. Hatta, tacını hak etmediğini düşünenler var.

Miyamoto, podyumların ilk siyah mankenlerinden olan ve moda dünyasındaki güzellik tabularını yıkmayı başaran Naomi Campell gibi Japonya'da bir akıma önderlik etmek istiyor.

ABD'li siyah bir baba ve Japon bir annenin kızı olan melez güzeli Ariyana Miyamoto, Miss Universe güzellik yarışmasında kraliçe seçildi.

Miyamoto'nun Japonya'yı Kainat Güzellik Yarışması'nda temsil etmesi de ülkesinde çeşitli tartışmalara sebep oldu.  Japonların bir kısmı, 'Birebir bizim özelliklerimizi yansıtmayan, siyah bir kadın ülkemizi temsil edemez' şeklinde görüş verdi. 

Japonların bir kısmı da melez güzelin, farklı ve egzotik havası nedeniyle doğru bir seçim olduğu görüşünde. 21 yaşındaki Japon Güzeli, 'Eleştirilere hazırlıklıydım. Hiçbiri beni incitmiyor diyemem. Ama ben Japonum. Böyle doğdum, böyle büyüdüm. Eleştiriler bana ekstra motivasyon veriyor' diyor

'Amacım bu sayede ırkçılığa ve ayrımcılığa dikkat çekmek' diyen Miyamoto, 'İlk olmak harikadır. Bakın, Naomi Campbell de alanında bir ilkti...' diye ekliyor.