Uluslararası Final Üniversitesi’nde 7 Mart Perşembe günü “Öğretmenler için Oyunlaştırma Çalıştayı” ve “Yeni Nesil Motivasyon İçin Oyunlaştırma Konferansı” yapılacak. UFÜ Konferans Salonu’nda öğrenciler ve öğretim elemanlarına yönelik sınırlı kontenjanla yapılacak olan “Öğretmenler için Oyunlaştırma Çalıştayı” saat 13.00’de başlayacak. Çalıştayın ardından yine aynı salonda saat 16:00’da başlayacak olan “Yeni Nesil Motivasyon İçin Oyunlaştırma Konferansı” ise öğrenci, ebeveyn, öğretmen, akademisyenlerin ve her kesimden ilgi duyan herkesin katılımına açık olacak.

Oyun tabanlı ve oyunlaştırılmış birçok ödüllü eğitim projesini hayata geçiren Ercan Altuğ Yılmaz tarafından hazırlanan atölye çalışması ve konferans, yeni nesil “oyunlaştırma” kavramı üzerinde duracak. Özellikle eğitimde çocukların zihinsel ve bedensel olarak daha aktif ve isteklilikle katılımını sağlayarak öğrenme sürecini daha keyifli hale getiren oyunlaştırma günümüzde yalnızca eğitim değil pazarlama ve satış sektörlerinde de uygulanabiliyor.   

Ercan Altuğ Yılmaz kimdir?: 
Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra kısa süre Web Tasarım ve Yazılım konularında eğitmenlik ve danışmanlık yaptı. Devamında 5 seneyi aşkın bir süre dijital eğitim ve iletişim platformları yönetti. Altuğ Yılmaz halen Bahçeşehir Üniversitesi’nde Oyun Tasarımı ve Oyunlaştırma dersleri vermektedir. Şu anda aktif olarak dijital dönüşüm, dijitalleşme, dijital eğitim ve iletişim sistemleri, yeni nesil motivasyon, oyun tasarımı, oyunlaştırma, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi konularda eğitim ve seminerler vermekte ve danışmanlık yapmaktadır. Dünyadan seçkin oyun tasarımcısı ve oyunlaştırma uzmanlarının yer aldığı GamFed Uluslararası Oyunlaştırma Federasyonu Türkiye temsilcisi ve Dünya Oyunlaştırma Konferansında sunum yapan ilk ve tek Türk’tür.