ABD'NİN Seatle kentinde 6 Ekim'den bu yana kayıp olan Kızılderili aktris Misty Upham'ın cesedi şehrin varoşlarındaki White River yakınlarında bir hendekte bulundu.

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino'nun Zincirsiz filminde rol alan 32 yaşındaki aktrisin ailesi cesedi üzerinde cop ve elektro şok izleri bulunan Upham'ın polis tarafından darp edildiğini, kaçarken dengesini kaybedip hendeğe düştüğünü iddia etti.

Aradan geçen 13 güne rağmen polisin yıldız hakkında yapılan kayıp ilanını umursamadığını anlatan aile Upham'ı bulmak için seferber olmuştu. Dün aktrisin cesedi amcası tarafından bulunurken, şaibeli ölümle ilgili soruşturma başlatıldı.

Misty Upham kısa süre önce trafikte kendisini durduran polisle tartışmış, Facebook sayfasından "Polisten korkuyorum. Hayatımdan endişe ediyorum" yazmıştı. Misty Upham bir süre önce felç geçiren babasına yardımcı olmak amacıyla onun yaşadığı Seattle'a taşınmıştı.

Polis şefi Steve Stocker yaptığı açıklamada henüz Upham'ın ölümünün cinayet olduğuna dair kanıt ya da tanık bulunmadığını söyledi. Upham'ın ailesi ve onu uzun zamandır tanıyan yakın arkadaşları ise genç kadının intihar etmiş olabileceğini düşünmüyor. Misty Upham ölümü Hollywood'u yasa boğdu. Uptom ile Aile Sırları filminde rol alan ünlü yıldız Juliette Lewis "Bu kesinlikle bir intihar değil. Misty bir süredir hayatından endişe ediyordu" dedi. Misty Upham'ınbirlikte oynadığı Mery Streep de "Bu haber hepimizi çok üzdü. Düşüncelerimiz ve dualarımız Misty'nin ailesinin ve onun güzel ruhunun yanında" diye konuştu.

Yıldızın unutulmaz filmleri

'Frozen River/Donmuş Nehir', 'Django Unchained/Zincirsiz', Aile Sırları, Düş ve Gerçek gibi filmlerde başrol oynayan Misty Upham en son Daniel Barnz'ın yönettiği Cake adlı filmde Jennifer Aniston ile birlikte kamera karşısına geçmişti.