Rüya gerçek oldu

İsveçli model Sofia Hellqvist, yıllardır süren beraberliğin ardından İsveç Prensi Carl Philip ile evlenerek gerçek bir prenses oldu

İsveç’te yıllardır beklenen düğün gerçekleşti ve Prens Carl Philip ile Sofia Hellqvist evlendi. Ülkedeki kraliyet tarihinde ilk kez halktan biri kraliyet ailesine kabul edildi ve prenses unvanı almış oldu. Başkent Stockholm’deki Kraliyet şapelinde gerçekleşen törene Avrupa sosyetesinden ve kraliyet ailelerinden birçok isim katıldı. Varmland Düşesi unvanını alan Sofia ve Prens Carl Philip, tören sonrasında atlı arabadan halkı selamladı.

ruya-gercek-oldu-5742581.jpeg
 
Tepkiler zamanla bİttİ  

Bir ‘külkedisi masalı’ olarak adlandırılan ve mutlu sonla biten ilişkinin başlangıcı sancılı olmuştu. Bir televizyon programıyla ismini duyuran dövmeli ve hızmalı Sofia Hellqvist, erkek dergilerine ve gazetelerin 3. sayfalarına verdiği üstsüz pozlarla da dikkat çekmişti. Bununla beraber, ülkenin genç kadına karşı tavrı zamanla değişti. Kraliyet gazetecisi Johanna Lejon, “Sofia bu ilişkiye para ve şöhret için başlamadığını kanıtladı” sözleriyle halkın yeni prensese olan sevgisini özetledi.